Bildet viser en skriveblokk, penn og en hånd på bordet.

ARTIKKEL

SEO pris

Hva du trenger å vite

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en essensiell komponent i dagens digitale verden. For bedrifter som ønsker å oppnå synlighet på nettet, er det viktig å forstå hva søkemotoroptimalisering innebærer, hvorfor det er nødvendig, og hvordan man kan vurdere prisene til SEO tjenester. La oss utforske disse aspektene for å gi deg en helhetlig oversikt over verdien av SEO.

# Søkemotoroptimalisering pris

# Verdien av SEO

Forfatter: Mr.D.


Publisert: 12.10.2023 Lesetid: 3 min.

Ved å forstå hva SEO innebærer, kan du ta en informert beslutning.

Hva oppnår en nettside med SEO?

Hva er SEO? – Søkemotoroptimalisering er praksisen med å forbedre en nettsides synlighet på søkemotorer som Google, Bing og Yahoo. Målet er å rangere høyest mulig i søkeresultatene for relevante søkeord og fraser, slik at flere potensielle besøkende finner veien til nettsiden din.

Hvorfor er SEO viktig? SEO er viktig fordi det kan øke organisk trafikk til nettsiden din. Når folk søker etter produkter, tjenester eller informasjon på nettet, stoler de vanligvis på søkeresultatene for å finne det de trenger. Hvis din nettside ikke vises på den første siden av søkeresultatene, går du glipp av verdifulle muligheter for eksponering og konverteringer.

Søkemotoroptimalisering er en investering i nettsidens suksess på nettet.

SEO spider scaled

Hva er verdien av SEO?

Søkemotoroptimalisering – SEO er et arbeid som krever innsats over tid. For å forbedre rangeringen kreves det blant annet jevnlig oppdatering og tilpasning til endringer i Googles algoritmer. Her er noen viktige grunner som viser til at kontinuerlig arbeid med SEO er avgjørende:

1. Google sin stadige utvikling – Google er i konstant utvikling og endrer kontinuerlig sine algoritmer. Dette betyr at de kriteriene de bruker for å vurdere og rangere nettsider er stadig i en endring. Det som fungerte i går, fungerer kanskje ikke i dag, og det som fungerer i dag, kan være foreldet i morgen. Derfor må man tilpasse nettsiden til disse endringene.

2. Kontinuerlig analyse av eget nettsted – For å opprettholde og forbedre rangeringen på søkemotorer, er det viktig å utføre regelmessig analyse av ditt nettsted. Dette inkluderer å identifisere tekniske problemer, forbedre brukeropplevelsen, oppdatere innholdet, og optimalisere søkeord. Denne innsatsen bidrar til å sikre at nettstedet er optimalisert for de mest relevante søkeordene.

3. Analyse av konkurrenter – I tillegg til å overvåke ditt nettsted, er det også viktig å analysere konkurrentene dine. Å ha innsikt og forstå hva dine konkurrenter gjør innen SEO kan hjelpe deg med å identifisere muligheter og trusler. Det kan også inspirere til nye ideer og strategier som kan sette deg i forkant.

Det viser seg at SEO er en dynamisk prosess i stadig evolusjon. Å investere tid og ressurser i kontinuerlig SEO arbeid er nøkkelen til å opprettholde og forbedre nettsidens synlighet og rangering på søkemotorer. For å sitere en velkjent frase i SEO verdenen: "SEO er en maraton, ikke en sprint." Det er faktisk den vedvarende innsatsen over tid som gir de mest betydelige resultatene på lang sikt.

Vi lytter nøye for å identifisere hva som er viktig, og hvilke utfordringer du har.

Mobiltelefon viser lokal Google søk på frisørsalonger for herre i Bergen

Hvorfor er lokal SEO viktig for små bedrifter?

Lokal søkemotoroptimalisering – Det kan være avgjørende for små bedrifter å forbedre synligheten i sitt nærområde, for eksempel Bergen og Vestlandet. Dette er fordi lokale søk utgjør en betydelig del av online søk. Mange mennesker leter etter produkter, tjenester eller informasjon som er knyttet til deres geografiske beliggenhet. Her er en dypere forklaring på hvorfor lokal SEO er så viktig for små bedrifter, samt prosessen rundt optimalisering for lokal synlighet i regionen.

1. Målrettet synlighet – Det er viktig å rette seg til sine potensielle kunder i nærområdet. Det å øke trafikken, henvendelser, og potensielle kunder for salg på lokalt nivå. Ved å fokusere først på lokal SEO tar man et stort steg for et evt. videre arbeid til noe større område på regionalt eller nasjonalt nivå.

2. Google Business Profil – En viktig del av lokal SEO er å optimalisere Google Business Profil (GBP). Sørge for at dine kontaktopplysninger er nøyaktige, legge til beskrivelser av tjenester og produkter, og inkludere bilder som viser at din bedrift er viktig. En fullstendig og oppdatert GBP hjelper Google å forstå bedriftens relevans for lokale søk.

3. Lokale søkeord og innhold – Å integrere lokale søkeord i innholdet på nettsiden er nøkkelen til å forbedre lokal synlighet. Dette kan inkludere søkeord som "Bergen kafeer" eller "Vestlandet frisører", avhengig av hvilken bransje det er snakk om. Du kan også lage innhold som er spesifikt rettet mot lokale hendelser, nyheter eller kundeanmeldelser knyttet til ditt område.

4. Bygge lokale lenker – Å bygge lenker fra andre lokale nettsteder til din egen nettside kan bidra til økende autoritet. Dette kan oppnås ved at du eller andre skriver artikler eller omtaler som lenker til din nettside eller for eksempel ved sponsing eller reklame, der du kan få en banner som lenkes til side, osv.

5. Omdømmebygging – Å bygge et godt omdømme som en lokal bedrift er avgjørende. Positive omtaler, vurderinger og anmeldelser fra fornøyde kunder kan bidra til å bygge tillit og øke synligheten i lokale søk. Å oppfordre dine kunder til å legge igjen anmeldelser på din Google My Business profil er et steg mot økt synlighet og trafikk.

I et konkurransedyktig digitalt landskap er lokal SEO en må-ha-strategi for små bedrifter som ønsker å skinne i sitt lokale marked. SEO tiltak kan øke synligheten og tiltrekke et større og mer relevant publikum. Lokal SEO handler bokstavelig talt om å sette bedriften din på kartet, slik at bedriften kan enklere oppdages.

Vi er drevet av en lidenskap for å levere resultater som gjør en forskjell i din hverdag.

Hvorfor varierer prisen på SEO arbeid?

Søkemotoroptimalisering pris – SEO tjenester kan variere betydelig i pris, og det er flere grunner til dette. SEO arbeid innebærer en rekke oppgaver, og kan for eksempel bestå av:

  • Søkeordsanalyse – Identifisering av de mest relevante søkeordene for din bedrift.
  • Nettsideanalyse – Evaluering av nettsidens nåværende tilstand og ytelse.
  • Tekstoptimalisering – Optimalisering av innholdet for både søkemotorer og brukere.
  • Interne lenker – Opprettelse av en sunn lenkestruktur inne på nettsiden din.
  • Ekstern anbefaling – Bygging av kvalitetslenker fra andre nettsteder til din egen.
  • Teknisk SEO – Optimalisering av nettsidens tekniske aspekter for bedre ytelse.
  • SoMe tilpasning – Integrering av SEO strategi med sosiale medier for økt synlighet.

Prisen på SEO vil avhenge av hvilke av disse oppgavene som er nødvendige for din nettside.

Nøkkelen til din suksess er å ringe oss i dag.

Hvordan vurdere priser på SEO?

Når du vurderer prisen på SEO tjenester, er det viktig å se på den potensielle verdien det kan tilføre nettsiden din. SEO er en investering i din online synlighet og kan ha en betydelig innvirkning på din virksomhets suksess på lang sikt. Det er viktig å se på den helhetlige verdien som et SEO byrå kan tilby. Hvilken tilnærming har de til dine behov og hvilken strategi ønsker de å bruke. En pris som baseres på en fakturering per måned over en periode på tre til seks måneder, kan ofte være det mest fordelaktige alternativet.

La oss ta et eksempel for å illustrere dette – Tenk deg at du eier en liten bedrift og ønsker å forbedre rangeringen. Du ønsker å tiltrekke flere kunder. Du har to alternativer: 

  1.  En kortvarig SEO kampanje som varer i en måned.
  2.  En lengre avtale som strekker seg over flere måneder.


Velger du den kortsiktige kampanjen kan du forhåpentligvis se noen raske, men sannsynligvis midlertidige resultater. SEO er en langsiktig innsats som tar tid å bygge opp, og de beste resultatene oppnås ofte over flere måneder og flere år. 


Velger du en avtale som strekker seg over tre til seks måneders periode gir du SEO spesialisten tid til å implementere en grundig strategi, utføre kontinuerlige optimaliseringer og bygge en solid online tilstedeværelse for din bedrift.


Månedlige faktureringer gir også fleksibilitet og muligheten til å vurdere resultater kontinuerlig. Hvis du ser positive resultater tidlig i kampanjen, kan du være trygg på at investeringen er verdt det. Hvis det er nødvendig, kan du også tilpasse og finjustere strategien for å oppnå de beste resultatene.

Fakturering per måned over en tre til seks måneders periode gir deg den mest effektive og lønnsomme tilnærmingen til SEO. Det gir tid for grundig arbeid, resultater og muligheten til å evaluere og tilpasse strategien for å maksimere synligheten og suksess på søkemotorer.

Enhver flott virksomhet starter med en idé.

Search Console scaled

Du kan utføre søkemotoroptimaliseringen selv

Det er også mulig å ta ansvar for SEO på egen hånd. Det er da viktig å huske at dette er en  oppgave som krever tid, innsats og en del kunnskap. For å oppnå vellykket SEO er det avgjørende å ha noe kunnskap om Google sin algoritme, brukeropplevelse (UX), og litt om nettsidestruktur. La oss se hva som kreves for å optimalisere selv, og gi et kort eksempel på selvstendig arbeid med SEO.

1. Forståelse av Google – SEO involverer å tilpasse nettsiden din for å møte Googles retningslinjer og kriterier, noe som krever en viss forståelse av hvordan Google fungerer. Dette innebærer å følge med på oppdateringer fra Google og forstå viktige faktorer som søkeord, lenkebygging og teknisk SEO.


2. Kunnskap om UX – God brukeropplevelse er viktig for både besøkende og søkemotorer. En god brukeropplevelse inkluderer blant annet, rask lasting av nettsiden, enkel og intuitiv navigasjon, og justering av tekst og bilder. Det  holder lesere interessert i innholdet. God UX vil tilfredsstille Google sine krav, og du vil sannsynligvis ha fornøyde brukere.


3. Teknisk kompetanse – SEO innebærer også å ha forståelse av nettsidestrukturen, HTML og hvordan søkemotorer indekserer nettsider. Dette krever en viss grad av teknisk kompetanse eller evnen til å implementere tekniske endringer på nettsiden din.

Eksempel på selvstendig SEO arbeid

La oss si at du eier en nettbutikk som selger sportsutstyr i Bergen, og du ønsker å forbedre synligheten din. Du begynner med å utføre en søkeordsanalyse for å identifisere de mest relevante søkeordene i bransjen. Så optimaliserer du produktbeskrivelsene og nettsideinnholdet ditt for disse søkeordene, og sørger for at nettstedet ditt laster raskt og fungerer godt på mobiltelefon. Du bygger også kvalitetslenker til nettbutikken din fra andre relevante nettsteder. Du følger også med på nettsidens ytelse ved hjelp av verktøy som Google Analytics og Search Console for å se hvordan endringene påvirker rangeringene og trafikken.


Selv om dette er et enkelt eksempel, illustrerer det innsatsen som kreves for å oppnå vellykket SEO. Mens det er mulig å optimalisere nettstedet ditt selv, må du være forberedt på å investere tid og energi for å oppnå resultater. For mange bedrifter og nettsideeiere kan samarbeid med profesjonelle SEO konsulenter være en lønnsom investering, da det frigjør tid og ressurser for deg å fokusere på andre viktige aspekter av virksomheten.

Vi vet hva det innebærer å jobbe hardt for å bygge en bedrift.

Hvorfor gi jobben til en SEO konsulent?

Å velge å jobbe med en SEO konsulent eller et byrå har mange fordeler. En erfaren konsulent kan samarbeide med deg for å finne ut dine spesifikke behov. De har også tilgang til verktøy og ressurser som gir en fordel i optimaliseringen. Så utvikler de en skreddersydd SEO strategi, og sørger for at din nettside blir konkurransedyktig i det stadig skiftende digitale landskapet.

Hvorfor velge oss?

Vi er et mindre markedsføringsbyrå eller SEO byrå i Bergen med fokus på å jobbe med små og mellomstore bedrifter. Det ønsker vi fordi vi kan forstå deres behov. Vi vet hva det innebærer å være selvstendig næringsdrivende, og jobbe hardt på mange måter for å bygge en bedrift.

Vi løser dine utfordringer

Vi er drevet av en lidenskap for å gjøre livet bedre ved å levere resultater som gjør en forskjell i din hverdag. Hos oss står dine behov og mål sentralt. Vi lytter nøye til deg for å identifisere hva som er viktig for deg, og hvilke utfordringer du har. Vi er engasjert i det du driver med, og ønsker å være en del av din suksess.

Om du velger å jobbe med oss gjør vi det vi kan for å bygge noe fantastisk for deg. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Vår kompetanse

Allsidighet er vår største styrke. Vår erfaring strekker seg fra grafisk og UX-design, SEO, markedsføring og merkevarebygging, til administrasjonsarbeid, service og brukerstøtte. Vi lager løsninger som tar hensyn til tekniske, estetiske og administrative aspekter av nettsideutvikling.

Søkemotoroptimalisering er en investering i nettsidens suksess på nettet. Ved å forstå hva SEO innebærer og hvorfor det er viktig, kan du ta en informert beslutning. Å samarbeide med en erfaren SEO konsulent kan være den beste måten å sikre at din nettside blir funnet av de riktige menneskene på nettet.

Ønsker du suksess på nettet?
Kontakt oss i dag!

Rull til toppen